Piškotki in osebni podatki

IZJAVA O ZASEBNOSTI

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. Upravitelj spletne strani Weber-akademija, Rösler d.o.o. (v nadaljevanju Rösler), je v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Rösler d.o.o. (v nadaljevanju Rösler) je tudi upravljavec osebnih podatkov.
Za potrebe poslovanja Rösle zbira naslednje uporabnikove podatke:
- ime in priimek,
- naslov elektronske pošte,
- in kontaktno telefonsko številko,

NAMEN ZBIRANJA IN UPORABA PODATKOV

Podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne uporabljamo za drug namen. Rösler navedene osebne podatke ob oddaji rezervacije uporabi za potrebe izpolnitve rezervacije in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Podatke posredovane ob prijavi na e-novice uporabljamo za namene marketinga, novic, novosti in ostalo vsebino, povezano z Weber akademijo žara.

PRIVOLITEV

Ko oddate rezervacijo ste seznanjeni in se strinjate z našimi pogoji poslovanja. Ob oddaji rezervacije vas bomo vprašali, če želite prejemati naše e-novice.

Kako se odjavim iz e-novic?
Če se po tem, ko ste oddali privolitev, premislite, lahko le to prekličete, tako, da nas kontaktirate na info@rosler.si.

Pravice posameznika, stranke Rösler
Vsak posameznik ima naslednje pravice v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov:
- Pravica do odstopa/seznanitve z lastnimi osebnimi podatki (podatke o stranki, ki se hranijo)
- Pravico do popravka osebnih podatkov
- Pravico do izbrisa osebnih podatkov (ko osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so obdelujejo in hranijo, v primeru preklica privolitve ali v primeru obdelave podatkov brez privolitve. Pravica do pozabe osebnih podatkov ni absolutna - kar temelji na zakonu je močnejše od naše volje)
- Pravica do omejitve obdelave
- Pravica do prenosljivosti podatkov (posameznik ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki nam jih je posredoval, da te prenese drugemu upravljavcu)
- Pravica do ugovora
- Pravica do pritožbe nadzornemu organu, ki jo najdete na naslednji povezavi https://www.ip-rs.si/obrazci/varstvo-osebnih-podatkov/

Dolžnost upravljavca osebnih podatkov
- Kot upravljavec smo dolžni, da v roku 1 oziroma 2 mesecev od oddaje vaše zahteve (pravice) reagiramo.

VARNOST

Za zaščito vaših osebnih podatkov sledimo Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov, razumnim previdnostnim ukrepom in upoštevamo najboljše prakse industrije, da se prepričamo, da podatki niso neustrezno izgubljeni, zlorabljeni, dostopni, razkriti, spremenjeni ali uničeni.

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV

Podatki, ki jih Rösler zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, uredbi ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Rösler-a.

HRANJENJE PODATKOV

Podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na prejemanje e-novic hranimo do preklica. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Za več informacij o piškotkih, kako deujejo in kako jih onemogočite obiščite spletno stran https://www.allaboutcookies.org.

SLEDENJE AKTIVNOSTI NA STRANEH

- “Log datoteke” sledijo in beležijo aktivnosti, ki jih izvedete na spletni strani. Tukaj se beležijo naslednji podatki: IP naslov, tip brskalnika, ponudnik internetnih storitev, referenčne strani, strani iz katerih ste prišli in datum/čas aktivnosti.
- “Web beacons,” “tags,” in “pixels” so elektornske datoteke uporabljene za beleženje informacij kako uporabljate spletne strani.

STORITVE TRETJIH OSEB

Na splošno bodo drugi ponudniki, ki jih uporabljamo, zbirali, uporabljali in razkrivali vaše podatke v obsegu, ki je potreben za opravljanje storitev, ki nam jih posredujejo.

Obdelovalci
Rösler je upravljavec osebnih podatkov, tretje stranke, s katerimi sodelujemo za namene opravljanja storitev pa so obdelovalci. Obdelovalci, s katerimi sodelujemo so:
- Pošta Slovenije ima dostop do podatkov za opravljanje storitev dostave. Podatki do katerih ima dostop: ime in priimek, naslov dostave in telefonska številka. Podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hrani v skladu z veljavno zakonodajo.

POVEZAVE

Ko kliknete na povezavo v naši strani, vas lahko pelje iz našega spletnega mesta. Za prakso zasebnosti na drugih spletnih mestih ne odgovarjamo in vas spodbujamo, da preberete njihove izjave o zasebnosti.

PRIVOLITEV STAROSTI

S privolitvijo strinjanja s pogoji poslovanja potrjujete, da ste stari nad 16 let.

SPREMEMBE IZJAVE O ZASEBNOSTI

Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli spremenimo pravilnik o zasebnosti, zato ga preglejte večkrat. Spremembe in pojasnila bodo začele veljati takoj ob njihovi objavi na spletni strani. Če bomo izjavo o zasebnosti spremenili bistveno, vas bomo o tem tudi obvestili.

VPRAŠANJA IN KONTAKTNI PODATKI

Če želite: dostopati, popravljati, spreminjati ali izbrisati vse osebne podatke, ki jih imamo o vas, prijaviti pritožbo ali preprosto želite več informacij, se obrnite na info@rosler.si ali po pošti na naslov, Rösler d.o.o., Rajšpova ulica 22, 2250 Ptuj.